nagy-arnold-APpHYr9TcMA-unsplash_edited.jpg

olen halunnut tehdä työtä ihmisten parissa. Tämä toiveeni johdatti minut ensin hakeutumaan sosiaalityöhön ja läpi vuosien erilaisiin vapaaehtoistyön tehtäviin ulkomaille. Olen kiertänyt kouluilla Ugandassa ja autellut pienellä luomutilalla Puerto Ricossa kitkemällä rikkaruohoja ananaksista. Jokainen kokemus on ollut arvokas ja osaltaan vahvistanut unelmaani tehdä työtä, jolla on merkitystä.

 

Kiinnostukseni seksologiaan alkoi jo yliopisto-opintojeni aikana, jolloin livahdin yhteiskuntatieteiden puolelta opiskelemaan sivuaineenani psykologiaa. Ihmisen seksuaalisuus, sen kehittyminen ja merkitys läpi elämän, teki minuun lähtemättömän vaikutuksen. Ymmärsin, kuinka seksuaalisuudesta puhuttaessa ollaan tekemisissä yhden ihmisen oleellisimman, ytimellisen asian kanssa.

 

Sain vuosien varrella syvällisempää kokemusta seksuaaliterveyden edistämisestä työskennellessäni sosiaalityöntekijänä seksuaaliterapeuttien ja -neuvojien rinnalla. Muistan transpoliklinikalla päättäneeni, että jonain päivänä saan ylpeästi itsekin kutsua itseäni seksologian alan ammattilaiseksi.

 

Vuosia myöhemmin aloitin opintoni seksuaalisuuden parissa tantrika Layla Martinin ohjauksessa, opiskellen seksuaalisuus- ja ihmissuhdevalmentajaksi. Suoritin joogaopettajakoulutukseni päälle traumasensitiivisen joogaopettajan pätevyyden, ja pian sukelsin seksuaalineuvojaopintojen kautta seksuaaliterapiakoulutukseen. 

NIIN KAUAN KUIN MUISTAN,

Seksuaaliterapeuttikoulutettava, seksuaalineuvoja ja seksuaalisuus- ja ihmissuhdevalmentaja. 

Seksuaaliterapeutti OLANA

ELISA NIITTYLÄ

  • Seksuaaliterapeutti

  • Seksuaalineuvoja

  • Seksuaalisuus- ja ihmissuhdevalmentaja 

  • Yhteiskuntatieteiden maisteri

  • Laillistettu sosiaalityöntekijä

  • Traumasensitiivinen joogaopettaja

FUN FACTS

MINUT TEKEE ONNELLISEKSI

Kotini löytyy tällä hetkellä kahdesta paikasta samaan aikaan: Suomesta ja Costa Ricasta.

Lempieläimeni ovat karhu, sinivalas ja lehmä.

Olen kiinnostunut ihmisen hyvinvoinnista sen laajassa merkityksessä.

Vegaaninen ruoka, kumppanini, lasillinen punaviiniä, kuuma vesi, kirjoittaminen ja luova työskentely, valokuvaus, vieraiden kielten oppiminen, ukulelen soittaminen, pelkojen voittaminen ja yksin asunnossa tanssiminen.